FastFitness Studio | Κλινικές Μελέτες EMS

Γυμναστείτε  με Ασφάλεια, Διασκεδάζοντας

Εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι ότι η προπόνηση γυμναστικής EMS είναι κατάλληλη για εσάς; Διαβάστε τα αποσπάσματα από τις παρακάτω κλινικές μελέτες. Το EMS είναι αρκετά νέο στη βορειοαμερικανική αγορά, αλλά οι ευρωπαίοι ερευνητές μελετούν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής διέγερσης των μυών εδώ και δεκαετίες.

Το 1791, ο Luigi Galvani ήταν ο πρώτος που κατέγραψε επιστημονικά στοιχεία ότι το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να ενεργοποιήσει τους μυς. Κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα, οι ερευνητές συνέχισαν να μελετούν και να τεκμηριώνουν τις ακριβείς ηλεκτρικές ιδιότητες που δημιουργούν κίνηση των μυών.

Στη δεκαετία του 1960, οι Σοβιετικοί αθλητικοί επιστήμονες εφάρμοσαν το EMS στην εκπαίδευση ελίτ αθλητών, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν δύναμη 40%. Στη δεκαετία του 1970, οι μελέτες αυτές μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια διασκέψεων με δυτικά αθλητικά ιδρύματα.

Περαιτέρω έρευνα ιατρικής φυσιολογίας έδειξε τους μηχανισμούς με τους οποίους η ηλεκτρική διέγερση προκαλεί την προσαρμογή των κυττάρων των μυών, των αιμοφόρων αγγείων και των νεύρων.

Η πρώτη διαδεδομένη χρήση του EMS ήταν από φυσιοθεραπευτές για αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Καθώς η αποτελεσματικότητα και τα οφέλη έγιναν ευρέως μελετημένα και αναγνωρισμένα, το EMS χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως εργαλείο κατάρτισης δύναμης για τους αθλητές και ως εργαλείο γυμναστικής για άτομα που νοιώθουν για την υγεία.

Το XVIII Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ηλεκτροφυσιολογίας και Κινησιολογίας επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και τις επιδόσεις του EMS στον αθλητισμό. Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητά του για γενικές και ειδικές αθλητικές και υγειονομικές βελτιώσεις.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Bayreuth στη Γερμανία, 2009

Τα ακόλουθα αποτελέσματα αναφέρθηκαν μετά από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης έξι εβδομάδων με το EMS.

  • Το 88% των ατόμων που δοκιμάστηκαν μείωσαν τον πόνο στην πλάτη τους. Πάνω από το 30% αυτών δήλωσαν ότι τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα της πλάτης τους έχουν εξαφανιστεί.
  • Το 75% εμφάνισε βελτίωση με προβλήματα ακράτειας, ενώ το 33% αυτών θεραπεύτηκαν εντελώς με ακράτεια.
  • Η συνολική μέγιστη ικανότητα αντοχής αυξήθηκε κατά 12%, ενώ τα επίπεδα αντοχής / φυσικής κατάστασης βελτιώθηκαν κατά 69%.
  • Η κατάρτιση με υψηλότερη ένταση παρήγαγε αποτελεσματικά αποτελέσματα, ειδικά σε άτομα που υπέφεραν από επαναλαμβανόμενο πόνο και άλλες παθήσεις. Επίσης είχε ως αποτέλεσμα τον ενισχυμένο προσδιορισμό των μυών και τον τόνο. Κατά μέσο όρο, το 85% των δοκιμασμένων ατόμων αισθάνθηκε βελτίωση της μορφής του σώματος και το 90% κατέταξε τη μέθοδο κατάρτισης του EMS ως θετική.

Οι τιμές που μετρήθηκαν υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η εκπαίδευση EMS σε όλο το σώμα είναι έως και 40% πιο έντονη από την παραδοσιακή κατάρτιση δύναμης με βάρη.

EMS για ηλικιωμένους

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Erlanghen-Nurnberg (2009):

“Η πλήρης εκπαίδευση του EMS οδηγεί σε σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική σύνθεση των ηλικιωμένων, οι οποίες συμβαίνουν ήδη μετά από μια σύντομη περίοδο εκπαίδευσης (45 λεπτά / εβδομάδα) και μια σύντομη περίοδος παρέμβασης (14 εβδομάδες).

Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση EMS είναι μια πολύτιμη εναλλακτική λύση σε συμβατικές μεθόδους κατάρτισης για άτομα με χαμηλή καρδιακή και ορθοπεδική δύναμη. ”

EMS για τον πόνο στην πλάτη

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Bayreuth (2003):

«Η πλήρης εκπαίδευση EMS-σώματος είναι μια καλή μέθοδος για τη μείωση του ευρέως διαδεδομένου πόνου στην πλάτη, αλλά αυξάνει επίσης την ισχύ του σώματος και είναι ίση ή καλύτερη από τα αποτελέσματα της συμβατικής κατάρτισης δύναμης.

Οι βελτιώσεις στο σχήμα του σώματος και στη συνολική διάθεση ήταν ελκυστικές για τους άνδρες και τις γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων. Συμπερασματικά, η μελέτη υποστηρίζει την κατάρτιση του πλήρους σώματος του ΕΜΣ ως αποτελεσματικής μεθόδου κατάρτισης, η οποία θα ωφελήσει ένα ευρύ φάσμα ομάδων στόχων. ”

EMS για αντοχή και ταχύτητα

Έρευνα από το Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (2009):

“Η εκπαίδευση του πλήρους σώματος EMS ήταν η μόνη μέθοδος κατάρτισης που κατάφερε να βελτιώσει τον συντελεστή ταχύτητας στο πλαίσιο της συνολικής απόδοσης. Επιπλέον, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με αυτή τη μεθοδολογία κατάρτισης ανοίγουν νέες δυνατότητες για τη συχνότητα και τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η τακτική χρήση της εκπαίδευσης του EMS σε συνδυασμό με τη δυναμική κίνηση είναι ένας ελπιδοφόρος συνδυασμός για βελτιωμένη αντοχή, αντοχή και ταχύτητα. ”

EMS για ακράτεια

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Bayreuth (2002):

“Η εκπαίδευση του πλήρους σώματος EMS είναι μια αποτελεσματική εκπαίδευση που επιτυγχάνει θεραπευτικά αποτελέσματα για την ανακούφιση των ενοχλήσεων που προκαλούνται από την ακράτεια. Είναι επίσης μια προληπτική εκπαίδευση που χτίζει τους μυς, ενισχύει τη σωματική διάπλαση, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει τη ζωτικότητα, τη σταθερότητα του σώματος και τη συνολική απόδοση ».

Περαιτέρω ανάγνωση στο EMS

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες μελέτες σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα της κατάρτισης του EMS, ανατρέξτε σε αυτόν τον σύνδεσμο στο PubMed.gov για μια λίστα με τις μελέτες.